Welke spiegel past het beste bij jouw badkamer?

Welke spiegel past het beste bij jouw badkamer?

Wat voor soort spiegels moet je in je badkamer hangen? Als u besluit een spiegel in uw badkamer te plaatsen, moet u er rekening mee houden dat dit een vochtige ruimte is die veel stoom genereert. Daarnaast is de badkamer een plek die veel wordt betreden. Daarom moet je badkamerspiegel sterk genoeg zijn om de vele bewegingen eromheen te weerstaan. Uw badkamer is ook een plek van ontspanning en rust. De spiegel moet daarom stijl en elegantie uitstralen en de ruimte mooi afmaken.

Vochtbestendige badkamerspiegels

Een spiegel voor de badkamer moet van gehard glas zijn. Door de chemische behandeling die gehard glas ondergaat, is de spiegel bestand tegen de extreme temperatuurschommelingen die kenmerkend zijn voor een badkamer. Bijvoorbeeld wanneer je een warm bad laat lopen of een warme douche neemt op een koude dag. Net als gewoon glas zal gehard glas beslaan als er veel stoom in de badkamer is. Als u uw spiegel echter regelmatig schoonmaakt met een mengsel van water en azijn, kunt u dit tegengaan. Door regelmatig een badkamerspiegel van gehard glas met deze oplossing schoon te maken, moet deze relatief vrij blijven van die vervelende damp die voorkomt dat u in de spiegel kijkt als u eenmaal uit de douche komt.

Moderne badkamerspiegels bestrijken een reeks verschillende stijlen, van minimalistisch tot maximalistisch en alles daartussenin. Welke badkamerspiegel je kiest hangt natuurlijk af van je persoonlijke smaak. Om je op weg te helpen, willen we je hieronder echter enkele voorbeelden van badkamerspiegels geven.

Badkamerspiegel met verlichting

Een badkamerspiegel met ingebouwde verlichting – ofwel met gemonteerde tulpvormige lampenkappen of met led-achtergrondverlichting, is een goede manier om voldoende licht te hebben bij het gebruik van de spiegel. Verlichte badkamerspiegels zijn doorgaans ook iets minder helder en imposant dan plafondlampen, waardoor u met hun gedempte verlichting een meer intieme sfeer kunt creëren. Bovendien, als je veel natuurlijk licht in je badkamer hebt, zal een spiegellamp helpen om een ​​zachtere sfeer te creëren. Maar kan een led-spiegel een hele badkamer verlichten? Een LED-spiegel is meestal niet voldoende voor holistische verlichting, maar het is een mooie toevoeging.

Decoratieve badkamerspiegels

Kunnen decoratieve spiegels in badkamers worden gebruikt? Absoluut, zolang ze van gehard glas zijn – zo niet, dan zou je moeten overwegen om het glas te vervangen. Een decoratieve spiegel in de badkamer is een zeer effectieve manier om een ​​bepaalde interieurstijl in de kamer te creëren. In de badkamer hangen in de regel geen schilderijen of andere kunstwerken, want niemand wil natuurlijk dat ze beschadigd raken door vocht. Dus een kronkelige spiegel is een geweldige manier om die ontbrekende uitstraling goed te maken.

Rechthoekige badkamerspiegel

Welke spiegelvorm vind jij goed geschikt voor een badkamer? Wij geloven dat de beste spiegelvorm absoluut rechthoekig is. Omdat rechthoekige spiegels zo veelzijdig zijn. Ze kunnen handig boven de gootsteen worden geplaatst. Maar ze kunnen ook aan de muur tegenover de grote badkamerspiegel worden geplaatst om een ​​gevoel van oneindige diepte te creëren. Ze kunnen ook zowel staand als liggend worden opgehangen. Als je de voordelen van een vierkante spiegel wilt, maar de zachtheid van een ronde spiegel, kies dan een vierkante spiegel met afgeronde hoeken om de kamer een ontspannen Scandinavische sfeer te geven.

Ronde badkamerspiegel

Wil je geen rechthoekige spiegel, dan zijn ronde badkamerspiegels een heel stijlvol alternatief. Maar zijn ronde spiegels ook geschikt voor een badkamer? Absoluut – als de beschikbare ruimte goed is. In een grote badkamer kan een enorme ronde spiegel erg indrukwekkend zijn. Heb je echter een kleinere badkamer, dan ziet een grote ronde badkamerspiegel er misschien net iets te imposant uit. Koop dus zeker de juiste maat of probeer een ovale variant. Dit geeft je alle stijl zonder de ruimte te domineren.

Ingelijste badkamerspiegel

De meeste moderne badkamerspiegels zijn frameloos of hebben zeer smalle frames. Dat komt omdat frameloze badkamerspiegels gemakkelijker in de ruimte passen. Er is ook een trend in modern design naar het minimalistische en minder decoratieve. Een ingelijste badkamerspiegel kan echter helpen om een ​​tijdloze uitstraling aan uw badkamer te geven.

Vergulde badkamerspiegels voegen een gevoel van weelde en grootsheid toe aan uw ruimte. Een badkamerspiegel met een houten lijst daarentegen geeft de badkamer een rustieke uitstraling en dichter bij de natuur. Voor een beetje moderniteit kun je kiezen voor een spiegel met een metalen frame. Maar houd er rekening mee dat dit snel uit de mode kan raken.

Welke spiegel past het beste bij jouw badkamer?
Schuiven naar boven