Versier met kussens

Versier met kussens

De juiste kussendecoratie maakt elke woontrend compleet: als helder contrast of voor een ontspannen sfeer. Met onze decoratietips creëer je een individuele look in elke woonkamer.

Kussens – snelwisselartiesten voor uw feelgoodplekken

Een paar geordende kussens maken de woon- of slaapkamer gezellig. Ze zien er uitnodigend uit en zijn tegelijkertijd blikvangers. Een slimme mix van kussens zorgt er vaak voor dat de bank of fauteuil er weer anders en als nieuw uitziet. Dit is ideaal om je vier muren aan te passen aan het seizoen of om meer kleur te brengen. Gebruik de zachte snelwisselkunstenaars zoals je wilt: koop een basisset in basiskleuren die je kunt combineren met andere sierkussens in een mix van kleuren en patronen.

Decoreer met kussens: zo creëer je een harmonieuze kleur

Stem je kussens af op de drie dominante kleuren in de kamer. Dit heeft een gebalanceerd effect en benadrukt je favoriete stukken in de kamer.

Gebruik bij meubels in gedempte tinten sterke kleuren voor de kussendecoratie (en vice versa). Grote effecten worden ook bereikt in combinatie met spannende materialen zoals leer, jute of knuffelbont. Als je van elegant houdt, kies dan violet, oudroze of donkerrood voor je kussenarrangement. Bijzonder elegant is de combinatie van zachte of sterke kleurwerelden met zwart.

Fijne aquarelkleuren of nudetinten zorgen voor een natuurlijke uitstraling. Ze zijn perfect voor inrichting met natuurlijke materialen en lichthouten meubels.

Kussens schikken: spelen met maten en texturen

Hoe te decoreren: Als je in één kleurenfamilie blijft, speel dan met materialen. Corduroy, wol, pailletten of satijn – het mag allemaal. Met kussens van verschillende afmetingen bereikt u optische diepte. Kleine kussens kunnen opvallender en talrijker zijn dan grote. Zin in de hippe ongedaan gemaakte stijl? Voel je dan vrij om iets gewaagder te mixen. Hoe uniformer de kleurenschema’s, hoe gevarieerder de grootte en textuur kunnen zijn. Dit past bij de vrolijke boho-stijl.

Wees gedurfd: kies enkele omslagen met wilde patronen of texturen. Als je ze beu bent, schakel je snel weer terug.

Al mijn kussens: perfect geregeld

Een oneven getal ziet er informeler uit dan een even getal. Drie, vijf of zeven bankkussens zijn precies goed. Maar een even aantal kussens op een bank met een extra kussen op een naastgelegen fauteuil past ook prachtig en rondt het totaalbeeld harmonieus af. Vermijd stapels kussens: uw arrangement ziet er beter uit met een beetje visuele vrijheid. Vuistregel: Grote kussens horen aan de buitenkant, de kleine in het midden. Bij layering stapel je bankkussens op of voor elkaar. Dit ziet er handig uit als ze verschillende maten hebben. Met verschillende kleuren doen losse basiskussens ertussen het goed. Keurig opgesteld was gisteren, geef het ene of het andere kussen een “karateslag” in het midden.

Versier met kussens
Schuiven naar boven