De moderne man van vandaag draagt ​​een horloge

De moderne man van vandaag draagt een horloge

Zelfs in het huidige tijdperk van digitalisering is er nog steeds veel vraag naar de modellen van gerenommeerde luxe horlogemerken en zowel bij beroemdheden als op de directievloeren van grote bedrijven is de uitrusting met prachtige horloges gewoon goed in orde. Waarom is dat? Wat maakt de horloges zo bijzonder voor de hogere klasse van de samenleving en waarom draagt ​​de man van nu bewust opnieuw het horloge?

Wat mannen het meest waarderen

Opvallend is dat niet alleen het uiterlijk van luxe horloges een van de belangrijkste kenmerken is voor de koper, maar dat er ook waarde wordt gehecht aan iconische ontwerpen, functionele uitmuntendheid en grensverleggende technologische ontwikkelingen. Omdat mannen zich identificeren door middel van hun horloge en daarom een ​​zwak hebben voor eigenschappen die veel verder gaan dan de definitie van een succesvolle tijdwaarnemer.

Waarom moet het een luxe horloge zijn?

Het is zelfs te zien dat de vraag naar luxe horloges de afgelopen jaren aanzienlijk is toegenomen, en de huidige trend laat zien dat steeds meer jonge mensen interesse tonen in de nobele uurwerken. Een reden kan zijn dat merkhorloges nu een aanwinst zijn die te vergelijken is met onroerend goed en dat ook nog eens met een behoorlijke waardestijging.

Een andere reden is het enthousiasme van de heren voor innovatieve technologie en hoogwaardige materialen, evenals de onverdeelde waardering voor het ongelooflijke vakmanschap dat in de dure, mooie horloges zit.

Wie zich wat intensiever met het onderwerp wil bezighouden, vindt op uhr.net een lijst met horlogefabrikanten en ook veel informatie over horloges als investering, het schoonmaken van horloges of buitenhorloges in de bestaande gids.

Krachtige horloges voor krachtige polsen

Als je je ogen voorzichtig laat dwalen, ontdek je niet alleen dure merkhorloges om de polsen van beroemdheden en beroemde atleten. Ook succesvolle jonge ondernemers en natuurlijk moderne trendsetters dragen luxe merkhorloges. Maar ook een houten horloge wordt steeds populairder.

Millennials zijn altijd online, altijd up-to-date, altijd in broadcast- en staging-modus en ze dragen hele dure horloges. Zoals bijvoorbeeld Shoyo Kawamura, wiens familie fortuin maakt met private equity en niet alleen een chronograaf van Patek Philippe in zijn horlogecollectie heeft, maar ook horloges van Rolex en Breitling.

Maar ook in Nederland en België houden jonge succesvolle mannen van dure horlogemerken voor mannen. Ook al krijgen millennials herhaaldelijk te horen dat de balans tussen werk en privéleven belangrijker voor ze is dan hun carrière, ze zijn zich ervan bewust dat de markt voor met name jonge ondernemers fel omstreden en meedogenloos is, dus een beetje testosteron om de pols kan geen kwaad.

En op de sociale netwerken laten de sterren en atleten hun publiek ook graag hun nieuwste accessoires zien. Of het nu Sebastian Schweinsteiger, Manuel Neuer, Robby Williams of Drake is – ze dragen allemaal luxe horloges om hun pols. De Canadese rapper Drake laat zich op Instagram zien met een Rolex aan zijn arm en acteur Marc Wahlberg duikt op met een Patek Philippe op sociale media.

Niet zomaar een herenpolshorloge

Als u al investeert in een luxe horloge, zorg er dan voor dat de investering zich op lange termijn terugbetaalt. Dat denken tenminste veel verzamelaars van kostbare luxe horloges. De waarde van enkele voorbeelden van bepaalde horlogemerken is de afgelopen jaren enorm gestegen. En zo hebben luxe horloges tijdens de laatste financiële crisis in 2008 al bewezen dat er geen risico bestaat dat ze waarde verliezen.

Horloges als investering vereisen enige kennis en, last but not least, wees gewaarschuwd voor vervalsingen die momenteel op de markt zijn. Daarom moet u bij het inkopen van deze maat altijd terugvallen op gerenommeerde dealers en gevestigde veilinghuizen.

De moderne man van vandaag draagt ​​een horloge
Schuiven naar boven